Szanowni Państwo, zmieniamy się dla Was świętując 10-ty rok działalności naszego sklepu.

Amalaki Himalaya – Naturalne źródło witaminy C, odporności i antyoksydacji
search
  • Amalaki Himalaya – Naturalne źródło witaminy C, odporności i antyoksydacji
  • Amalaki Himalaya – Naturalna witamina C i antyoksydant | OrganicLab.pl

Amalaki Himalaya – Naturalne źródło witaminy C, odporności i antyoksydacji

32,50 zł
Brutto

Wzmacnia odporność, naturalny antyoksydant i źródło witaminy C.
Himalaya Herbals logo

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
3 10% 9,75 zł

AMALAKI HIMALAYA
Amla Owoc Amalaki (Amla) jest opisywany w starożytnych tekstach ajurwedyjskich jako najlepszy środek przeciwstarzeniowy. Uważany jest za bardzo silny antyoksydant i za najlepsze źródło naturalnej witaminy C.

Głównie dzięki zawartości witaminy C, owoc Amalaki ma właściwości antyoksydacyjne i powstrzymujące tworzenie się wolnych rodników, które posiadają właściwości rakotwórcze. W ajurwedzie jest stosowany także jako afrodyzjak, środek przeciwgorączkowy, przeciwcukrzycowy, działa pozytywnie na serce, mózg i układ trawienny. Amalaki posiada liczne składniki odżywcze. Część jadalna owocu zawiera 3 krotnie większe stężenie białek i 160 razy większe stężenie witaminy C w porównaniu z jabłkiem. Zawiera także dużo chromu, cynku i miedzi. Obecność chromu jest szczególnie ważna dla chorych na cukrzycę.

AMALAKI HIMALAYA DZIAŁANIE
Suszone owoce są stosowane w tamowaniu krwotoków, biegunce i dyzenterii. Amalaki ma działanie antybakteryjne i ściągające co zapobiega infekcjom i pomaga w terapii wrzodów trawiennych. Jest użyteczny jako środek przeczyszczający i często stosowany przy terapii zaparć. Jest także pomocny przy leczeniu miażdżycy. Amalaki to ziołowy preparat wykazujący doskonałe właściwości antyoksydacyjne. Zwalcza wolne rodniki, opóźnia starzenie się organizmu. Podnosi odporność oraz chroni układ oddechowy. Pomocny w problemach z układem trawiennym.

AMALAKI HIMALAYA WSKAZANIA
* Zaparcia, zgaga, wzdęcia
* Niestrawność
* Anemia
* Osłabienie organizmu
* Skłonność do przeziębień
* Hemoroidy

AMALAKI HIMALAYA SKŁAD
Amalaki (Indian Gooseberry/Emblica officinalis )

AMALAKI HIMALAYA DAWKOWANIA
2 kapsułki dwa razy dziennie, należy popić ciepłą wodą najlepiej przed posiłkiem. Podstawowa kuracja -  co najmniej 6 tygodni.

AMALAKI HIMALAYA UWAGA:
Należy poinformować lekarza przed spożyciem w następujących sytuacjach:
      *Ciąża
     * Karmienie piersią
      *Cukrzyca
      *Nadciśnienie
Nie stwierdzono specyficznych przeciwwskazań.
Jeśli jakikolwiek objawy utrzymują się, skontaktuj się z lekarzem.

AMALAKI HIMALAYA TERMIN WAŻNOŚCI

2 lata od miesiąca/roku produkcji na opakowaniu.

AMALAKI HIMALAYA OPAKOWANIE

1 opk. - 60 tab. 250 mg. Tabletki 100% wegetariańskie, nie zawiera cukru, sztucznych barwników, sztucznych dodatków smakowych, konserwantów i żelatyny.

FAQ – Najczęściej zadawane pytania

1. Czy Amalaki Himalaya jest bezpieczne?
Tak, Amalaki to naturalny owoc ajurwedyjski. Suplement jest bezpieczny w stosowaniu zgodnie z zalecanym dawkowaniem.

2. Czym różni się Amalaki od syntetycznej witaminy C?
Amalaki zawiera witaminę C w naturalnej postaci oraz dodatkowe przeciwutleniacze i bioflawonoidy, które zwiększają jej przyswajalność.

3. Na co pomaga Amalaki Himalaya?
Wspiera odporność, poprawia trawienie, wzmacnia serce, działa odmładzająco na skórę i włosy oraz spowalnia procesy starzenia.

4. Kiedy najlepiej stosować Amalaki?
Najlepiej przyjmować po posiłku, aby wspomóc przyswajanie składników.

Informacje na tej stronie nie mogą być uznawane za substytut dla profesjonalnych porad medycznychNie należy używać tych informacji do diagnozowania lub leczenia problemu bez konsultacji z lekarzem.

OL-HH-AMALAKI-60

Zobacz także